Hogyan tisztítsd lakásodat és kíméld a környezetet egyszerre?

Szeretnéd, ha tisztán csillogna a lakásod, ugyanakkor a környezetet is kímélnéd?

Gyermek, vagy kisállat van a lakásban, és kerülni akarod a vegyszereket?

 

Zöld takarítás tippjeink ebben segítenek most:)

 
Minden lefolyó a folyóba ömlik egyszer. A szennyvíz természetesen különböző tisztító eljárásokon esik át, mielőtt az élővízbe menne, de ez nem jelenti azt, hogy jó ötlet vegyszerekkel teleönteni a folyóinkat. Vannak ráadásul olyan helyek a ház körül – például egy terasz – ahonnan a vegyszeres víz közvetlenül a földbe kerül!

 
Nem is beszélve arról, hogy ha egy lelkesebb kutyus, macska vagy esetleg egy kíváncsi kisgyerek van a háztartásban, akkor a veszélyforrások száma megsokszorozódik. Ők gondolkodás nélkül belekóstolhatnak a (csak egy másodpercre) őrizetlenül hagyott felmosóvízbe, vagy a szekrény kirámolásakor találhatnak rá az izgalmas színű és szagú vegyszerekre.

 
Ezért általánosságban elmondhatjuk, hogy minél kevesebb a kemikália a házban, annál többet tettünk családunk, szeretteink és a környezet védelme érdekében.

 
És ahhoz, hogy mindemellett a lakás csillogóan tiszta legyen, ma már komolyabb kompromisszumokat sem kell kötni.

5 tipp zöld takarításra

 

zöld takarítás otthon

 

1. Ecet

Mindenek felett! 
Ha már eddig is kacérkodtál a környezetbarát takarítással, akkor valószínűleg számtalan tippet hallottál arról, hogy az ecet gyakorlatilag mindenre jó. Fertőtlenít, leszedi a vízkövet, sőt, szépen pezseg, amikor találkozik vele, ezáltal már önmagában látványosabbá teszi az amúgy eléggé unalmas takarítást. Jó a mosógépnek, jó a ruháknak, és olyan egészséges, hogy meg is eheted: salátaöntetnek sem utolsó;)

 

2. Citromlé

Az ecethez hasonlóan enyhén savas kémhatásával a citromlé is kiirtja a legtöbb baktériumot, ráadásul nagyon jó folttisztító is. Nagyon fontos, hogy ne a bolti, flakonosat használd: csak a frissen facsart citromlé az, ami valóban eredményes lesz, és az sem probléma, ha a macska vagy a gyerek belenyal véletlenül. A legrosszabb, ami történhet, hogy szórakoztató arcot fognak vágni:)

 

3. Forró víz

Kevesen gondolnak rá, de a forró víz az egyik leghatékonyabb fertőtlenítő szer, ami ráadásul 100%-ig szagmentes. Sem az ecet szúrós szagát, sem a citrom erős aromáját nem fogod utána napokig érezni a lakásban, ha forró vizet használsz – azonban némi körültekintést igényel, hiszen megégetheted vele magad, vagy kárt tehet az érzékenyebb felületekben. Gyermekektől és kisállatoktól ugyanúgy távol tartandó!

 

4. Szódabikarbóna

 
Szintén a „mindenre jó” tábort erősíti, gyakran emlegetik az ecettel és a citromlével közösen, bár a felhasználási területek kissé eltérnek. Zsíroldó és folteltávolító szer, inkább mosáshoz vagy mosogatáshoz ajánlott, utóbbi esetben fontos, hogy az edényeket öblítsd át mosogatás után ecetes vízzel, különben foltosan száradnak!

 

5. Öko tisztítószerek

Vannak, akik szeretnének ugyan zöld módon takarítani, de valamiért nem tudnak megbízni a fentiek hatékonyságában. Úgy gondolják, hogy ha az ecet és a citromlé tökéletesen fertőtlenít, akkor ugyan miért is születtek meg a fertőtlenítőszerek? Vannak olyanok is, akik számára túl sok macera citromot facsarni, vagy az ecet erős szagát nem szeretik. Szerencsére ma már számtalan cég készít környezetbarát, zöld takarítószereket, amik nem károsítják a természetet, de ugyanolyan hatékonyak, mint a boltban kapható vegyszerek.

 

A takarítás-specialista csapata elkötelezett híve a környezetbarát, zöld takarításnak.

Mi is ilyen öko tisztítószereket használunk, akár irodatakarításra, akár ipari takarításra, társasház, vagy otthon takarítására kérsz fel minket.

 

Hívj!