A lakók is dícsérik takarító cég választását, ha ezeket betartja!

Ahogy az előző cikkünkben már utaltunk rá, a társasházak különleges helyzetben vannak, hogyha takarítási kérdésekről esik szó, hiszen sok törvényi előírásnak kell megfelelniük, sőt a lakók is igen kritikusak a társasházak higiéniájával kapcsolatban. Fontos tudni, hogy a négy évszak változásait és időjárási viszonyait figyelembe véve, a társasház kötelező feladatköre igen összetett.

Ezeket a feladatokat szedtük össze cikkünkben, sőt arra is kitérünk, hogy milyen szempontok szerint érdemes takarítócégek választani a társasházaknak.

A kültéri takarítás, vagyis a társasház környéke az egyik kulcsterület, amire a közös képviselőnek és a háznak ügyelnie kell. Ennek eleme a járda, aminek napi egyszeri felseprése a ház feladata, illetve a téli időszakon kívül a havi egyszeri felmosás locsolócsővel is a házra hárul.

Gyakrabban kell takarítani a kapualjakat, ami a heti két felseprés mellett a heti egyszeri felmosást is igényel. Fontos még tudni, hogy a téli időszakban a havas, illetve jeges járdán a ház felelőssége a járható útszakasz kialakítása, különben az esetleges baleseteknél felelősségre vonható a közös képviselő.

Hasonló szabályok vonatkoznak a házak belső udvarára attól függetlenül, hogy csupasz vagy növényzet takarja. Az udvarokat ugyanis hetente egy alkalommal kötelező felseperni, illetve havonta két alkalommal – a téli időszakot kivéve – felmosni locsolótömlővel, télen pedig a közlekedési sávot biztosítani a lakóknak.

A kültéri mellett a beltéri takarításra is szabályok kötik a társasházakat, a lépcsőházakat heti két alkalommal kötelező felseperni és havonta két alkalommal felmosni. Nem gondolnánk, de a lift takarítására is szigorú szabályok vonatkoznak, napi szintű söprést és szigorúan nedve, nem vizes törlést igényel.

A fentieket pedig nem könnyű észben tartani, sok esetben a társasházaknak nincs kapacitása felosztani egymás között a feladatokat, arról nem is beszélve, hogy a közös költség fizetése mellett a lakók sem szívesen takarítanak az épületben.

Érdemes tehát a közös képviselőknek szakértő takarítócégre bízni a munkát, akik több éves tapasztalat mellett megfelelő eszközparkkal és szakképesítéssel rendelkeznek, vagyis a napi söprések  mellett képesek a gőztisztításra, sőt alpin technikával az épületek üveg felületeinek kül-, és beltéri takarítására is.

Az évszakok kihívásaira is érdemes gondolnunk, ahogy fentebb is láttuk az avarsöprés, lombgyűjtés, illetve a hótakarítás, jégmentesítés ugyanúgy a társasház feladata, mint az építkezés, felújítás utáni takarítás, ezek elvégzése is fontos szempont a takarítócég választásakor.

Felkeltettük az érdeklődését?

Hívjon és beszéljük meg a többi személyesen!

06 20 575 15 95

Hívj!